sâmbătă, 6 decembrie 2014

Totul despre parfumuri

Un parfum este un amestec lichid de uleiuri sau compuşi aromatici, de fixativi şi de solventi, utilizat pentru a da corpului uman, unor obiecte sau spatiului de locuit un miros placut. In momentul in care folosim un parfum, putem observa ca dupa cateva minute de la aplicare mirosul acestuia pare sa se schimbe. Motivul acestei schimbari este de fapt modul in care parfumul reactioneaza cu uleiurile naturale ale corpului in timp ce se volatilizeaza.
Mirosul unui parfum este format din trei note distincte care caracterizeaza nivelele de volatilizare ale ingredientelor din compozitia sa.
Categorii :
Parfum
Contine cea mai mare concentratie de parfum (15-20% parfum si 80-85% alcool), iar mirosul poate dura pana la 8 ore. Nu este recomandat sa se utilizeze in zone cu atmosfera umeda.
Apa de parfum (EDP)
Concentratia de parfum este de circa 12-15%, iar alcoolul se gaseste in combinatie cu apa in concentratie de 85-87%.Mirosul poate dura intre 6 si 8 ore si este foarte puternic cand vremea este rece.
Apa de toaleta (EDT)
Concentratia de parfum este de circa 5-12%, iar alcoolul se gaseste in combinatie cu apa in concentratie de 85-87%.Mirosul poate dura circa 5-6 ore.
Apa de colonie (EDC)
Concentratia de parfum este de circa 2-6%, iar alcoolul se gaseste in combinatie cu apa in cea mai mare concentratie.Mirosul poate dura circa 2-4 ore.
Mini parfum
Este o versiune de dimensiune mai mica a parfumului initial, creata pentru a putea fi utilizata pe parcursul zilei pentru a reimprospata mirosul parfumului preferat.
Pudra, Lotiune de corp parfumata, Deodorant roll-on.
Reprezinta extensia gamei unui parfum si au fost create pentru a ajuta parfumul sa persiste mai mult pe parcursul zilei si in acelasi timp pentru a reduce cantitatea de parfum folosita.
Tu ce parfumuri folosesti? :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu