duminică, 11 ianuarie 2015

Despre Oja Semipermanenta


Ce este oja semipermanenta?

Este un gellack , adica un hybrid intre gel si lac de unghii, doar ca are o textura mai usoara si o stralucire speciala. Oja semipermanenta poate sa contina si vitamine astfel poate sa fie benefic pentru unghii.
Cum se aplica oja semipermanenta?
In prima faza se pregateste unghia naturala prin impingerea cuticulei, si prin definirea varfurilor unghiilor apoi urmeaza aplicarea gelului de curatare, se aplica primerul, apoi primul strat de baza care se usuca in lampa UV minimum 2 minute sau in lampa cu LED minimum 30 secunde.
In faza a doua se aplica primul strat de oja in culoarea dorita, apoi se usuca in lampa UV 2 minute. Trebuie sa fiti atenti si sa aplicati oja intr-un strat subtire altfel oja va curge pe margini si unghii va avea un aspect neingrijit. Apoi se aplica stratul doi care se usuca iarasi in lampa UV.
In faza a trea se va aplica un top coat care confera un luciu intens si de durata si are ca scop protejarea culorii. Acest top coat se usuca la fel ca oja si apoi se indeparteaza stratul lipicios cu o discheta imbibata in degresant. Inainte de top coat se pot realiza modelul dorit cu produse unghii de nail art.

Cum se indeparteaza oja semipermanenta?

In cazul in care vrem sa indepartam oja semipermanenta, prima data pilim stratul lucios de la suprafata si apoi se aplica dischete sau bureti speciali imbibati intr-o solutie speciala si se lasa 15 minute apoi cu un betisor de lemn se impinge usor oja.
Avantajele ojei semipermanente
Rezistenta unei manichiura cu oja permanenta este mult mai mare decat rezistenta manichiurii cu lac de unghii traditional, durata poate sa ajunga pana la 4 saptamani in functie de timpul de crestere al unghiei fata de oja semipermanenta.
Aplicarea ojei semipermanente este foarte rapida, max. 40-50 de minute.
Oja permanenta poate fi folosita peste unghii scurte, sau foarte lungi, peste gel UV sau peste unghii din acril.
Se recomanda aplicarea si pe unghii exfoliate sau casate, pentru ca contine vitamine care ajuta la fortifierea unghiilor naturala.
Manichiura cu oja semipermanenta ofera unghiilor un aspect mult mai natural in comparatie cu unghiile false.
Indepartarea usoara si costul mic face ca manichiura cu oja semipermanenta sa fie mai accesibila si mai sanatoasa decat la unghiile false.
Dezavantaje

Oja semipermanenta trebuie aplicata in saloane de manichiura pentru ca necesita un lampa UV sau lampa LED.
Nu se poate alungi patul unghial si nici nu se pot aplica tipsuri, pentru ca oja nu permite acest procedeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu